Schimmel bedreigt cognacproductie Hennessy

Home » Schimmel bedreigt cognacproductie Hennessy
 

Cognachuis Hennessy stelt 600.000 euro beschikbaar voor een onderzoeksproject om een oplossing te vinden ​voor een akelige schimmel die de cognacproductie bedreigt. Onder druivenstokken wordt een nadrukkelijk toename van "kankergevallen" gesignaleerd. De planten lijden aan schimmelziekten waarbij het hout van de wijnstronk aangetast raakt, waardoor hele takken en uiteindelijk de stok zelf afsterven. Tot 2011 werd de ziekte bestreden met het inmiddels verboden bestrijdingsmiddel natriumarseniet. Sindsdien biedt alleen rooien een oplossing. Hennessy wil daarom een driejarig onderzoeksprogramma financieren. "Deze wijnziekte is niet ongeneeslijk, we kunnen het overwinnen als we onszelf de middelen gunnen om het probleem met inventiviteit en vertrouwen aan te pakken", zegt Bernard Peillon, de topman van Hennessy .

De "esca", zoals de ziekte heet, slaat met name in de cognacstreek zwaar toe. Volgens Hennessy is inmiddels 12 procent van de wijnstokken in de Cognac besmet en verspreid de ziekte zich snel. "De wijnkanker bedreigt het voortbestaan van de kwaliteitscognac", stelt Hennessy op basis van een parlementair rapport uit juli naar de diverse houtziekten die de Franse wijnbouw bedreigen.

Lees verder: www.nu.nl/eten-en-drinken/4143213/schimmel-bedreigt-cognacproductie-hennessy.html

En ook: wijnbouwersderlagelanden.nl/index.php

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00