Bestuur

Home » Vereniging » Organisatie » Bestuur

Bestuur van Wijnbouwers Der Lage Landen

Voorzitter

Marcel L. Bul

Geboren in Rotterdam maar ik woon al meer dan 30 jaar op Schouwen-Duiveland (ZLD).
Als ICT manager heb ik een drukke baan, mijn ontspanning krijg ik uit contact met mensen, dat kan zijn van het organiseren van festivals, geven van duiklessen, maritieme archeologie, tot wijn maken. Daarbij heb ik een aantal bestuursfuncties bekleed bij verschillende stichtingen en verenigingen en er ook een handvol opgericht. Ik heb in 2019 toen er bij de WdLL behoefte was aan een bestuur, eerst gekeken of ik daar wel bij paste. Ondertussen is duidelijk dat dit wel zal lukken: De huidige bestuursleden hebben allemaal de motivatie om er wat van te maken en aan te pakken, dat past goed bij m’n eigen (Rotterdamse) instelling.
WdLL is een unieke bron van informatie voor iedereen die iets wil weten over het maken van wijn in de breedste zin. Maar dat komt niet vanzelf: Een vereniging kan niet leven zonder bijdrage van de leden. En zonder een bestuur voor het organiseren, begeleiden en aansturen komt er weinig van de grond. Ik maak al jaren met veel plezier wijn en heb in het verleden veel kennis gehaald bij de wijnbouwers der lage landen, graag wil ik daarvoor iets terug doen en ik verwacht met mijn ervaring bij te kunnen dragen aan het verder uitbouwen van de vereniging.

Email: voorzitter|@|wijnbouwersderlagelanden.nl

Bestuurslid

Peter Siebrands

Peter Siebrands

Rotterdam 1947. Na wat omzwervingen afgestudeerd in sociologie. Vooral werkzaam geweest als adviseur en trainer van ondernemingsraden. Lid sinds 2009 en secretaris van 2011 tot 16 maart 2021.

Hoofdredacteur van ons verenigingsblad Wijnbouw in de Lage Landen.

Email: redactie|@|wijnbouwersderlagelanden.nl

Secretaris

Wim Marijnissen

Eindhoven 1946. Pedagogische academie/ sociale pedagogiek

6 jaar onderwijs, 25 jaar directeur van een instelling voor kinderen met een verstandelijke handicap en 17 jaar een eigen adviesbureau.

Daarnaast een aantal bestuursfuncties bekleed. Op dit moment actief in het bestuur van een stichting die in de derde wereld jongeren aan werk probeert te helpen.

Motivatie bestuurslidmaatschap:  “Een kennis is door het overlijden van een vriend eigenaar geworden van diens wijngaard maar is zelf niet zo’n tuinier. Hij heeft mij en mijn vrouw gevraagd de wijngaard in beheer te nemen. Wij hebben daar zonder aarzeling “Ja” op gezegd. Op de site van de Wijnbouwers der Lage Landen vonden wij de noodzakelijke informatie en zelfs meer dan dat. Zo las ik dat er behoefte is aan versterking van het bestuur.

Alhoewel ik op het gebied van wijnbouw en vinificatie een absolute beginneling ben wil ik vanuit mijn bestuurlijke ervaring graag een steentje bijdragen. Ik zie meteen een kans om op een prettige en vriendschappelijke manier veel mensen, die dezelfde interesse hebben, te ontmoeten.”

Lid en bestuurslid sinds 2019, Secretaris vanaf 16 maart 2021.

Email: secretaris|@|wijnbouwersderlagelanden.nl

Bestuurslid

Guus Jacobse

Na een jarenlange loopbaan als jurist op verschillende rechtsgebieden ben ik begin 2019 vervroegd met pensioen gegaan. Dit vooral omdat ik nog graag van alles wilde gaan doen waar ik tot dan toe niet (genoeg) aan toekwam.

Een van de bezigheden waar ik nu meer tijd voor heb is de wijnbouw. Geboren in Zuid-Limburg werd ik al begin 70-er jaren bekend met wijnbouw op heel kleine schaal. De druiven werden toen nog niet echt rijp en de wijn was toen nog niet heel drinkbaar.…Rond de eeuwwisseling, toen de ontwikkeling van meer schimmelresistente/ tolerante druivenrassen de wijnbouw ook in onze streken beter  mogelijk maakte, ben ik zelf druiven gaan telen en wijn gaan maken. Mijn streven naar hogere wijnkwaliteit heeft er in 2011 toe geleid dat ik lid werd van de Wijnbouwers der Lage Landen. De kennis die deze vereniging verspreidt en de activiteiten die de club organiseert zijn voor mij en vele anderen een inspiratiebron om de wijnbouw op te pakken en uit te bouwen.

Motivatie bestuurslidmaatschap:  Na een aantal jaren te hebben “geplukt” is het nu ook tijd geworden om zelf actief mee te werken  aan de ontwikkeling van de wijnbouw in de lage landen. Ik was al enkele jaren distributiepunt voor regio 14. Als bestuurslid hoop ik de komende tijd een bijdrage te leveren aan de verdere verbetering  van de wijnbouw en verspreiding van kennis in het grote gebied dat de vereniging bestrijkt.

Email: guusjacobse1|@|gmail.com

Penningmeester

Johan Luijting

Mijn wieg stond in 1947 in Krommenie en in 1990 ben ik met mijn gezin verhuisd naar het mooie Gelders Laren in de Achterhoek. Bijna 30 jaar heb ik gewerkt op financiële afdelingen van vooral gezondheidszorgorganisaties, als financieel manager. Daarvoor heb ik enige tijd gewerkt in de ICT-sector, die nog in de kinderschoenen stond. Zo’n 15 jaar geleden bezocht ik een wijnproeverij bij een wijnbouwer  in Laren en kwam daardoor op het idee om zelf ook eens met druiven aan de slag te gaan. In onze tuin was genoeg ruimte om op kleine schaal te beginnen. Na een jaar of 4 moest ik zien te leren hoe je van die druiven wijn kunt maken. Speurend op het internet kwam ik al vrij snel  op de website van de Wijnbouwers der Lage Landen terecht en heb ik mij aangemeld als lid. Van de cursussen van de vereniging heb ik veel opgestoken en van de gezamenlijke inkoop heb ik regelmatig gebruik gemaakt. De wijn die wij maken is volgens familie, vrienden en bekenden prima van smaak en dat vinden wij zelf eigenlijk ook wel. Omdat ik veel aan de WdLL te danken heb, wil ik graag wat terugdoen en heb ik mij kandidaat gesteld voor opvolging van penningmeester Frank van Huijgevoort

Email: penningmeester|@|wijnbouwersderlagelanden.nl

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00