Anchor NT 116

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Anchor NT 116

Anchor NT 116

Soort  Saccharomyces cerevisiae hybride
Wijn  wit
Algemene beschrijving NT 116 wordt aangeraden voor frisse witte wijnen die vroeg op de markt kunnen worden gebracht. Typisch te verwachten aroma’s zijn die van bloemige aroma’s, citroenen, grapefruit (pompelmoes), Guave en andere tropische vruchten.

Deze gist is zeer geschikt voor vergisting bij zeer lage temperaturen.

NT 116 wordt aangeraden voor de druivensoorten Pint blanc en Pinot gris, Kerner, Chardonnay en ook Muller-Thurgau

Killer  ja
Temperatuurbereik Optimale temperatuurbereik van 12 tot 16 graden Celcius. Ondergrens is 11 graden.  
Voedingsbehoefte Lage voedingbehoefte (bij lage temperaturen).  
Alcoholtolerantie  tot 16%
Eigenschappen
  • snelle start van vergisting,
  • volledige (droge) vergisting, ook bij lagere temperaturen,
  • suikertolerant (voor een vlotte start van de vergisting) tot 100  Oe,
  • SO2 tolerantie tot 50 mg/L vrije SO2,
  • weinig schuimvorming.
Ongewenste nevenproducten Geen ongewenste nevenproducten,  

  • vluchtige zuren minder dan 0,3g/L
  • geen tot zeer geringe SO2 productie
Overige nevenproducten  Glycerine productie tot 11-13g/L
Dosering  20 g/HL
Bewaren  Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 07-06-2012
 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00