Bioferm Blanc

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Bioferm Blanc

Bioferm Blanc

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn wit  
Algemene beschrijving

Korrelgist speciaal geschikt voor de vergisting van witte tafelwijnen met behoud van hun natuurlijke aroma’s (produceert weinig secundaire aroma’s).

De jongewijnen-proeverij van de Wijnbouwers der Lage Landen in december 2009 leerde, dat de combinatie Johanniter – Bioferm Blanc mooie Rieslingachtige wijn opleverde.

Killer nee
Temperatuurbereik 18-30°C
Voedingsbehoefte onbekend  
Alcoholtolerantie 14%
Eigenschappen
  • gelijkmatige vergisting over breed temperatuurbereik,
  • geringe schuimvorming,
  • produceert weinig secundaire aroma’s
  • laat de druifspecifieke aroma’s goed uitkomen
Ongewenste nevenproducten
  • geringe productie van vluchtige zuren (equivalent van <0,15 g/L zwavelzuur),
  • minimale, bijna geheel ontbrekende, productie van SO2,
  • geringe productie van acetaldehyde, 
  • geringe productie van hogere negatieve alcoholen.
Overige nevenproducten onbekend
Dosering

 20 – 30g / 100L  

Bevat minder dan 10 wilde gisten en minder dan 10 bacterien per 1 miljoen gistcellen. Bevat maximaal 5-6% vocht.

Bewaren Koel en droog bewaren bij temperaturen rond 10 graden. Bij kamertemperatuur verliest men ongeveer 10% actieve gistcellen per jaar.

Revisiedatum:10-11-2012

Bron: factsheets toegestuurd via Brouwland (BE).

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00